Partners

Loods M is volop in ontwikkeling. En ontwikkelen doe je samen. Samen met onze partners, Maassluise organisaties en de gemeente Maassluis geven we Loods M vorm.

De ondertekenaars van de intentieovereenkomst

Samenwerken aan de maritieme en culturele hotspot van Maassluis

Op 29 januari 2024 is een intentieovereenkomst voor Loods M getekend. Deze collectieve ambitie die door Maassluise organisaties en de gemeente Maassluis is ondertekend, vormt een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling van Loods M,  de maritieme en culturele hotspot in wording in de historische haven van Maassluis. De gemeenteraad heeft haar goedkeuring hiervoor op 23 januari gegeven.

Tot en met de zomer 2024 gaan alle ondertekenaars gezamenlijk de plannen voor Loods M uitwerken. Het gaat dan om een inhoudelijk concept en het opstellen van het inrichtings- en financieel plan. Naast gemeente Maassluis zijn de ondertekenaars Stichting Museum Maassluis, Historische Vereniging Maassluis, Stichting Help de Hudson, Stichting Historische Scheepswerf “Zorg en Vlijt”, Stichting Sleepboothaven Maassluis, Dr Ten, Stichting Zeekadetkorps Maassluis en Stichting Den Eerste Snik.

Het is mogelijk dat in de loop van 2024 meer partijen zich gaan aansluiten bij deze kopgroep.

Nu al gebruik maken van Loods M?

De loods aan de Govert van Wijnkade 44 in Maassluis wordt verbouwd, waarschijnlijk in 2025. Ondertussen is de loods al beschikbaar voor passende activiteiten. Wil jouw organisatie nu al gebruik maken van Loods M? Stuur een e-mail met jouw voorstel naar meedoen@loodsm.nl

Agenda