Verhalen

Wat betekent Loods M voor de schepen, bedrijven, scholen, musea en anderen? Deelnemers aan het woord.

Voor een duurzame toekomst van het erfgoed

De toekomstplannen voor Loods M nemen steeds vastere vormen aan.  Als directeur van Loods M heb ik een belangrijke taak fondsen te verwerven en de plannen uit te voeren.

Elza van Liere
Elza van Liere
Samenwerken aan een duurzame maritieme toekomst van Maassluis
Elza van Liere
Directeur Loods M

Met Loods M geeft Maassluis een impuls aan het stadscentrum en worden de historische haven en schepen ingezet voor een duurzame maritieme toekomst van Maassluis. Loods M is daarvan het kloppende hart: de hotspot aan de historische haven waar leren, innoveren en beleven samenkomen. Loods M wordt de locatie voor musea, voor horeca en een plek waar evenementen plaatsvinden. Tegelijkertijd is het een innovatielab, een werkplaats, voor nieuwe duurzame technologieën waar ondernemers, scholen en stagiaires een inspirerend onderkomen vinden.

Ik kan dit niet realiseren zonder de deelname van mensen en organisaties uit Maassluis en omgeving. Loods M kan alleen slagen als het gedragen wordt door de betrokken partijen. Al samenwerkend kom je tot het beste resultaat. Ik wil met iedereen het gesprek voeren, ik neem ze mee naar het beoogde eindresultaat en vraag wat zij nodig hebben om daar te komen. Met dat antwoord ga ik aan de slag, om de kracht van de plek in te zetten voor een duurzame toekomst van het erfgoed.

Agenda