Over Loods M

Loods M wordt de unieke plek waar het maritieme verleden van Maassluis samenkomt met beleven, leren en innoveren. De samenwerking tussen de historische vloot, musea, onderwijs en bedrijven maakt dit mogelijk.

Loods M 's nachts

Aanschaf pand Loods M door gemeente

De gemeente Maassluis zet met de aankoop van de loodsruimte aan de Govert van Wijnkade vormt een belangrijke stap voor de stad en het maritiem erfgoed.

Betrokkenen tijdens de aankoop van Loods M
Betrokkenen tijdens de aankoop van Loods M

De gemeente Maassluis investeert in de historische kern van de stad en het maritiem erfgoed van Maassluis speelt hierin een centrale rol. De aankoop van 1884 m2 loodsruimte aan de Govert van Wijnkade vormt een belangrijke stap. Het pand kost 1.776.000 euro, wordt betaald door de gemeente Maassluis en vormt de basis voor een Living Lab. In dit Lab zullen verduurzamingstechnieken voor schepen, havens en havenpanden worden ontwikkeld, getest en toegepast. De gekozen locatie biedt huisvesting voor onderwijs, stages, start-ups, onderhoudswerkzaamheden aan varend erfgoed en mogelijk ook de twee musea in Maassluis.

Wethouder Corine Bronsveld van Cultuur: “Ik ben enthousiast over de resultaten die we het afgelopen jaar hebben geboekt. De vaartochten met historische schepen zitten vol. Ik ben blij met de vruchtbare samenwerking tussen vrijwilligersorganisaties. En met de aankoop van het pand krijgen we de mogelijkheid om die samenwerking te verbreden en de verduurzaming van ons maritiem erfgoed te versnellen. Zo kunnen we ook in de toekomst blijven genieten van ons rijke maritieme verleden.

Wethouder Sjef Evers van Economie: “Dit pand is precies wat we nodig hebben om de volgende stap te zetten in ons ontwikkelplan. We zetten in op duurzaam gebruik van ons maritiem erfgoed voor het ontwikkelen van de stad. Door toerisme in eigen regio te stimuleren, door lange termijn samenwerking te organiseren, door nieuwe technologieën te ontwikkelen, testen en toe te passen, brengen we meer levendigheid in Maassluis.”

Nu al gebruik maken van Loods M?

De loods aan de Govert van Wijnkade 44 in Maassluis wordt verbouwd, waarschijnlijk in 2025. Ondertussen is de loods al beschikbaar voor passende activiteiten. Wil jouw organisatie nu al gebruik maken van Loods M? Stuur een e-mail met jouw voorstel naar meedoen@loodsm.nl

Agenda