Organisatie

Loods M bestaat uit een samenwerking tussen de Stichting Loods M, de gemeente Maassluis en aangesloten partners, de deelnemende historische vloot, musea, onderwijsinstellingen en bedrijven. Loods M is een publiek-private samenwerking.

De Furie in de haven

Ontwikkelplan Maritiem historisch Maassluis

De gemeente Maassluis heeft in 2021 een 10-jaren Ontwikkelplan Maritiem historisch Maassluis opgesteld. De richting van Loods M wordt samen bepaald, binnen de kaders van het 10-jaren ontwikkelplan.

De directeur van de Stichting Loods M coördineert de samenwerking. Deze directeur is onder meer verantwoordelijk voor de realisatie van een bidbook inclusief businessplan, fondsenwerving en aansturing van de verbouwing. Na oplevering van het nieuwe pand, is de directeur verantwoordelijk voor de exploitatie van Loods M.

De gemeente Maassluis is eigenaar en verhuurder van het pand. De gemeente zorgt samen met de Stichting Loods M voor een goede governance structuur. Alle verantwoordelijkheden van de Stichting Loods M, gemeente Maassluis en overige partners worden helder beschreven.

Nu al gebruik maken van Loods M?

De loods aan de Govert van Wijnkade 44 in Maassluis wordt verbouwd, waarschijnlijk in 2025. Ondertussen is de loods al beschikbaar voor passende activiteiten. Wil jouw organisatie nu al gebruik maken van Loods M? Stuur een e-mail met jouw voorstel naar meedoen@loodsm.nl

Agenda