Varen

Loods M organiseert vaartochten in samenwerking met de historische schepen van Maassluis en citymarketing Ervaar Maassluis. Het seizoen begint half mei en eindigt half oktober. Tijdens het seizoen kan er op elke zaterdag worden gevaren.

Gezelligheid tijdens een vaartocht

De vaartochten

Tijdens het seizoen kan er op elke zaterdag worden gevaren. Aanvullend worden bijzondere vaartochten georganiseerd. Bijvoorbeeld het rondje zoet en zout, waarbij passagiers met een trekschuit, koets en bergingsvaartuig een rondje maken tussen Maassluis, Midden Delfland en Vlaardingen. Het actuele programma staat op de website van Ervaar Maassluis.

Zeesleper Elbe

De Elbe is gebouwd in 1959 als vlaggenschip van Smit Internationale en was even de sterkste sleepboot ter wereld. Na 1985 is de Elbe beroemd geworden als vlaggenschip van Greenpeace.

De Elbe in de haven

De Elbe kent een rijke historie, met tal van maritieme wapenfeiten. In haar actieve loopbaan is dit schip in diverse gedaantes en onder verschillende namen over de hele wereld actief geweest. In 1959 is de Elbe begonnen als zeesleepboot en werd zij in 1976 verbouwd tot loodsvaartuig. Vanaf 1985 gebruikte de milieuorganisatie Greenpeace haar als actieschip.

Uiteindelijk is zij in 2002 onder haar oorspronkelijke naam en met de Nederlandse vlag in top teruggekeerd naar de haven waar het allemaal begon.

Vaartochten en andere activiteiten

08
jun

Eerste rondje zoet en zout

De vlieten en de Nieuwe Waterweg hebben een gedeelde geschiedenis. Maak het...
06
jul

Tweede rondje zoet en zout

De vlieten en de Nieuwe Waterweg hebben een gedeelde geschiedenis. Maak het...
07
aug

Derde rondje zoet en zout

De vlieten en de Nieuwe Waterweg hebben een gedeelde geschiedenis. Maak het...

Vaar mee! Boek tickets op ervaarmaassluis.nl

Meedenken over de invulling van Loods M?

Krijg jij ook volop inspiratie bij het zien van de plannen van Loods M? Heb jij, als inwoner of ondernemer, zin om mee te denken én te doen met de ontwikkeling van deze Maritieme Hotspot?

Agenda