Varen

Loods M organiseert vaartochten in samenwerking met de historische schepen van Maassluis en citymarketing Ervaar Maassluis. Het seizoen begint half mei en eindigt half oktober. Tijdens het seizoen kan er op elke zaterdag worden gevaren.

Gezelligheid tijdens een vaartocht

De vaartochten

Tijdens het seizoen kan er op elke zaterdag worden gevaren. Aanvullend worden bijzondere vaartochten georganiseerd. Bijvoorbeeld het rondje zoet en zout, waarbij passagiers met een trekschuit, koets en bergingsvaartuig een rondje maken tussen Maassluis, Midden Delfland en Vlaardingen. Het actuele programma staat op de website van Ervaar Maassluis.

De Goude Leeuwin

De Goude Leeuwin is een replica van een trekschuit, zoals die al 300 jaar geleden werden gebouwd in Maassluis. Er waren vroeger trekschuiten voor vrachtvervoer en ook voor personen vervoer. De Goude Leeuwin vaart met maximaal 18 passagiers over de historische vaarwegen in het achterland van Maassluis.

De Goude Leeuwin aan de kade

Tussen Maassluis en Delft was bijna 250 jaar lang een dagelijkse vaarverbinding die net zoals de bussen en treinen tegenwoordig, elke dag stipt op tijd vertrok. Tussen 1645 en 1891 voeren dagelijks drie trekschuiten heen en weer. De afstand was 13,5 km en de reis duurde ongeveer twee uur. Na 1900 was de trekschuit als personenvervoer verdwenen door de opkomst van de trein.

Vaartochten en andere activiteiten

08
jun

Eerste rondje zoet en zout

De vlieten en de Nieuwe Waterweg hebben een gedeelde geschiedenis. Maak het...
06
jul

Tweede rondje zoet en zout

De vlieten en de Nieuwe Waterweg hebben een gedeelde geschiedenis. Maak het...
07
aug

Derde rondje zoet en zout

De vlieten en de Nieuwe Waterweg hebben een gedeelde geschiedenis. Maak het...

Vaar mee! Boek tickets op ervaarmaassluis.nl

Meedenken over de invulling van Loods M?

Krijg jij ook volop inspiratie bij het zien van de plannen van Loods M? Heb jij, als inwoner of ondernemer, zin om mee te denken én te doen met de ontwikkeling van deze Maritieme Hotspot?

Agenda