Verhalen

Wat betekent Loods M voor de schepen, bedrijven, scholen, musea en anderen? Deelnemers aan het woord.

Jeugdprogramma Loods M

Jip Kruijt doet jongerenwerk bij E25 in Maassluis. Ze werkt veel samen met scholen, en ook met politie en handhaving.

Jip Kruijt
Jip Kruijt
Loods M past bij het plaatje van de stad
Jip Kruijt
Projectmanager E25 zorg en welzijn.

Jongerenwerk biedt jongeren kansen om zich op verschillende manieren te ontwikkelen, met activiteiten die gericht zijn op het bevorderen van jeugdparticipatie, vorming en opvoeding, educatie en voorlichting. Dit vindt ambulant plaats of in de vaste accommodatie: Jongerencentrum ‘InBlik’.

Jip Kruijt geeft aan dat E25 de hele sociale omgeving betrekt bij het jongerenwerk. En een unieke locatie als Loods M past daar goed bij, het vult het reguliere aanbod aan en past bij het plaatje van de stad. Loods M stimuleert talentontwikkeling en laat het maritieme karakter van Maassluis zien. E25 wil helpen bij het ontwikkelen van een gezamenlijk programma voor jongeren. De Zeekadetten zullen daarin een centrale rol spelen. E25 kan helpen met het leggen van de contacten met scholen.

De plannen voor een werkplaats van de toekomst biedt veel mogelijkheden voor basisschool kinderen. Die zijn erg geïnteresseerd in techniek en dingen ontdekken. Het zou gaaf zijn als kinderen bijvoorbeeld hun eigen kano kunnen maken, of dergelijke ‘drijfdingen’. E25 wil graag meedenken over een programma voor talentontwikkeling van deze groep kinderen uit de regio Maassluis. Pubers zijn moeilijker om te enthousiasmeren, maar als de activiteiten van Loods M in de vorm van wedstrijden of andere challenges worden aangeboden, dan kan dit zeker succesvol worden. Met name ook door de indrukwekkende omgeving die Loods M gaat bieden. Jip Kruijt ziet een logische verbinding met het Revius College en gaat helpen om de contacten te leggen.

Om maximaal te activeren en kinderen en jongeren bewust te maken van hun talenten en interesses, is het ook belangrijk dat Loods M naar de plekken toegaat waar de kinderen en jongeren zich bevinden. Een deel van de jeugdprogrammering zal daarom als pop-up activiteit ontwikkeld moeten worden. E25 biedt aan om ook het jongerencentrum ‘InBlik’ hiervoor te gebruiken, als ook natuurlijk de verschillende scholen. In het jongerencentrum zouden clinics aangeboden kunnen worden door Loods M.

Agenda