Verhalen

Wat betekent Loods M voor de schepen, bedrijven, scholen, musea en anderen? Deelnemers aan het woord.

Duurzaamheidseducatie samen met Loods M

Joyce van Zwet is een duurzame ondernemer uit Maassluis. Samen met haar man Tom is zij een aantal jaren geleden gestart met De Polderij, een duurzame locatie voor vergaderingen, evenementen en bruiloften. Nu zetten ze een volgende stap met de Weij Streekproeverij.

Joyce van Zwet
Joyce van Zwet
Wij stimuleren onze omgeving om duurzamer te worden. Net als Loods M. We vullen elkaar mooi aan.
Joyce van Zwet
Ondernemer uit Maassluis

Duurzaamheid is het hoofdthema voor De Polderij en ook voor de Weij Streekproeverij. Het pand is bio-based verbouwd. De inrichting is circulair. Ze nemen hun bezoekers mee in wat zij allemaal groen doen.  Veel wandelaars en fietsers uit de omgeving komen hier langs. Groepen die hier komen vergaderen kiezen bewust voor deze mooie, duurzame en groene locatie.

Joyce en Tom hebben de ambitie om ook de lokale bewoners en ondernemers te stimuleren om te kiezen voor duurzamer wonen en werken. De Weij Streekproeverij bestaat uit een zelfoogst tuin en een pop-up coffee bar. Het voedselbos is in de maak en off grid natuurhuisjes staan op de planning.

De kracht zit volgens Joyce in het mengen van functies. Mensen leren dingen over biodiversiteit, ze kunnen hier ontspannen, ze kunnen dingen zelf maken en proeven. De oogst wordt verwerkt in de streekproeverij met streekproductenwinkel. Een integraal concept. Ook dat komt overeen met de visie van Loods M, ook in Loods M worden functies gemengd.

Joyce ziet kansen om samen te werken met Loods M. Het thema duurzaamheid trekt mensen van heinde en ver. Joyce heeft soms gasten die via de watertaxi uit Rotterdam bij haar terecht komen. Haar gasten mensen zijn vaak geïnteresseerd in meerdere aspecten van verduurzaming. Joyce en Tom bieden duurzaamheidseducatie aan, gericht op wonen en voedsel. Aardse zaken. Loods M laat zien hoe je op en rond het water kunt verduurzamen en laat zien hoe je als bewoner kunt inspelen op de energietransitie. Dat vult elkaar mooi aan. Joyce denkt aan een gezamenlijk programma over verduurzaming met Loods M, voor bewoners en ondernemers uit de regio. Met de nadruk op kinderen. Voordeel is dat Loods M en De Weij Streekproeverij dicht bij elkaar liggen.

Agenda