Extra geld voor Rondje Zoet en Zout 2024

Op 5 augustus en 9 september hebben twee succesvolle proefvaartochten plaatsgevonden tussen Maassluis, Vlaardingen en Vlietzicht.

Het Rondje Zoet en Zout is geboren. De Goude Leeuwin en de Bruinvisch uit Maassluis, Van Dorp Koetsen uit Schipluiden en de Balder uit Vlaardingen hebben het rondje op het zoete en het zoute water mogelijk gemaakt. Inmiddels heeft de Provincie Zuid Holland extra geld beschikbaar gesteld om het rondje in 2024 onderdeel te maken van de vaste programmering.

Dit initiatief van het programma Maritiem Erfgoed Maassluis is een eerste stap in het opschalen van het vaarprogramma in de regio. Vele verschillende partijen zetten zich hiervoor in, waaronder ook Stichting Sleepboothaven Maassluis, Ervaar Maassluis, PUUUR Midden Delfland, Vlaardingen Partners, Natuurmonumenten, Andante en de Midden Delfland Vereniging. Loods M gaat een belangrijke rol spelen in het verder uitbouwen van het succesvolle gemeenschappelijke vaarprogramma. Het Rondje Zoet en Zout is hiervan een mooi voorbeeld.

Agenda