Meedoen

Loods M is volop in ontwikkeling. En ontwikkelen doe je samen. Wij zijn op zoek naar ondernemers, organisaties en bewoners die met ons mee willen denken en groeien. Dat kan bijvoorbeeld door deel te nemen aan participatiebijeenkomsten, of mee te doen met het innovatieprogramma.

De mensen die de intentieovereenkomst hebben getekend

In gesprek met de omgeving

Loods M gaat in gesprek met haar omgeving. Bijvoorbeeld met bewonersorganisaties, ondernemerskringen, culturele kringen en erfgoed-organisaties. Loods M nodigt deze organisaties uit voor bijeenkomsten die specifiek voor hen worden georganiseerd.  Loods M luistert en haalt op waar wensen en zorgen zitten en wat de kansen voor samenwerking zijn.

Open dag en participatiebijeenkomsten

Loods M zoekt actief contact met de inwoners van Maassluis. Niet alleen worden bewoners regelmatig geïnformeerd over de ontwikkelingen in en rond Loods M. Ook worden de bewoners gevraagd mee te denken en mee te doen. Een belangrijk moment is de start van het vaarprogramma in mei. Dan organiseert Loods M een open dag. In de aanloop naar die open dag organiseert Loods M participatiebijeenkomsten voor bewoners. Bewoners zullen hiervoor worden uitgenodigd via lokale en regionale media en via de social media. De resultaten van alle bijeenkomsten en gesprekken met de omgeving worden tijdens de open dag in mei gepresenteerd.

Welke activiteiten of evenementen passen in Loods M?

Op 8 februari 2024 vindt een expertmeeting plaats over Loods M. Deze expert meeting organiseert Loods M in samenwerking met de gemeente Maassluis en in afstemming met de wijkcoördinatoren. De deelnemers zijn actieve bewoners uit Maassluis, uit de verschillende wijken. Zij worden uitgenodigd om mee te denken over het benutten van Loods M aan de Govert van Wijnkade 44 in Maassluis.

Loods M biedt ruimte voor activiteiten en evenementen en vraagt de deelnemers welke activiteiten of evenementen zij vinden passen in Loods M. In 2024 kan een groot deel van de huidige loods benut worden voor vele verschillende activiteiten. In 2025 wordt de loods waarschijnlijk verbouwd, dan zal deze niet beschikbaar zijn. Maar in 2026 is de loods juist weer wel beschikbaar. Loods M is ook op zoek naar suggesties voor evenementen die vanaf 2026 in de verbouwde loods plaats kunnen vinden en waar rekening mee gehouden kan worden bij het inrichten van het nieuwe pand.

Meedenken over de invulling van Loods M?

Krijg jij ook volop inspiratie bij het zien van de plannen van Loods M? Heb jij, als inwoner of ondernemer, zin om mee te denken én te doen met de ontwikkeling van deze Maritieme Hotspot?

Agenda